Vaječné omelety z Tater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné omelety z Tater
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7356 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
160 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam uzený 45% |
8 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 700,0mg |
Draslík | 628,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 777,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné omelety z Tater postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme slaninu na kostičky a opečeme v rozehřátém tuku na pánvi. Očistíme žampiony, nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme najemno a přidáme ke slanině. Vše zamícháme a osmažíme. |
2 | Rozšleháme si vejce, osolíme a zalijeme připravenou směs. Usmažíme omeletu. |
3 | Hotovou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme s pečivem nebo brambory.