Recept

Labužnická paštika z husích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7358
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

50 g Anglická slanina
50 g Hovězí uzený jazyk
400 g Játra husí
100 g Játra telecí
1 špetka Paštikové koření
1 špetka Sůl
50 g Šunka dušená
150 g Telecí maso přední
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso libové
2 polévková lžíce Víno červené
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 847kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 152 mg
35% Bílkoviny 20 g

Labužnická paštika z husích jater postup přípravy receptu:

1

Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme.

2

Přidáme vejce a našleháme do pěny. Zbytek jater, slaninu, šunku a uzený jazyk nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do směsi, osolíme a okořeníme.

3

Důkladně promíchanou směsí naplníme sádlem nebo tenkými plátky slaniny vyloženou formu.

4

Zakryjeme a vaříme v páře asi 2 hodiny.

5

Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Podáváme obložené syrovou nebo nakládanou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept