Labužnická paštika z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnická paštika z husích jater
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7358 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
50 g | Hovězí uzený jazyk |
400 g | Játra husí |
100 g | Játra telecí |
1 špetka | Paštikové koření |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
150 g | Telecí maso přední |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso libové |
2 polévková lžíce | Víno červené |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 308,7mg |
Draslík | 188,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 392,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra husí, Játra telecí, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí uzený jazyk, Šunka dušená, Telecí maso přední, Vepřové maso libové, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Labužnická paštika z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme. |
2 | Přidáme vejce a našleháme do pěny. Zbytek jater, slaninu, šunku a uzený jazyk nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do směsi, osolíme a okořeníme. |
3 | Důkladně promíchanou směsí naplníme sádlem nebo tenkými plátky slaniny vyloženou formu. |
4 | Zakryjeme a vaříme v páře asi 2 hodiny. |
5 | Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Podáváme obložené syrovou nebo nakládanou zeleninou. |