Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7359
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
800 g Kachní stehna
1 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 013kJ
11% Sacharidy 39 g
50% Tuky 38 g
16% Sodík 315 mg
103% Bílkoviny 58 g

Citronová kachna postup přípravy receptu:

1

Marinádu připravíme tak, že smícháme med, anýz, sójovou omáčku, zázvor, kůru a šťávu z citronu a asi 10min povaříme. Poté procedíme přes síto a svaříme na sirup.

2

Kachní stehna ochutíme solí a pepřem, kůží dolů je zvolna cca 12min opečeme na rozpáleném oleji. Obrátíme a opékáme dalších 10min. Mezitím pravidelně potíráme marinádou.

3

Stroužky česneku rozpůlíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme šikmo na cca 2cm silné plátky. Společně s česnekem a loupanými mandlemi orestujeme cca 10min na másle. Směs podáváme k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept