Jednoduchý recept

Játra na slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7363
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Játra telecí
1 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
2% Sacharidy 8 g
40% Tuky 30 g
33% Sodík 660 mg
79% Bílkoviny 44 g

Játra na slanině postup přípravy receptu:

1

Játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Ze slaniny odkrojíme čtyři tenké plátky a zbytek nakrájíme na kostičky.

2

Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozškvařit kostičky slaniny. Přidáme játra a po obou stranách je zprudka opečeme. Vyjmeme, pánev očistíme dosucha a opečeme na ní plátky slaniny.

3

Výpek z jater zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme kečup, pálivou papriku, zamícháme, podlijeme půl litrem vody a povaříme asi 7 minut. Ke konci osolíme, přidáme játra a necháme prohřát.

Poznámka

Játra podáváme s plátkem opečené slaniny a rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept