Jednoduchý recept

Terina s vepřovým a telecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7366

Ingredience

5 ks Anglická slanina
1 polévková lžíce Citronová kůra
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí maso mleté
1 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové maso libové
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
115 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 757kJ
1% Sacharidy 5 g
157% Tuky 118 g
29% Sodík 585 mg
82% Bílkoviny 46 g

Terina s vepřovým a telecím masem postup přípravy receptu:

1

Rukama smícháme všechny suroviny vyjma slaniny a šunky.

2

Dno teriny pokryjeme slaninou, jejíchž konce necháme přečnívat z mísy tak, aby se daly později přeložit.

3

Na slaninu dáme směs, kterou poklademe plátky šunky.

4

Zakryjeme nakonec přečnívající slaninou.

5

Terinu uzavřeme poklicí a dáme do vodní lázně.

6

Pečeme 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 stupňů a necháme zchladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept