Terina s vepřovým a telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s vepřovým a telecím masem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7366 |
Ingredience
5 ks | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
115 g | Šunka dušená |
1 kg | Telecí maso mleté |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřové maso libové |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 217,3mg |
Draslík | 437,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Citronová kůra, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Skořice mletá, Sůl, Telecí maso mleté, Tymián sušený, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Sherry brandy, Šunka dušená, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s vepřovým a telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Rukama smícháme všechny suroviny vyjma slaniny a šunky. |
2 | Dno teriny pokryjeme slaninou, jejíchž konce necháme přečnívat z mísy tak, aby se daly později přeložit. |
3 | Na slaninu dáme směs, kterou poklademe plátky šunky. |
4 | Zakryjeme nakonec přečnívající slaninou. |
5 | Terinu uzavřeme poklicí a dáme do vodní lázně. |
6 | Pečeme 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 stupňů a necháme zchladit. |