Zapečené jehněčí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené jehněčí kotlety
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7367 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
8 ks | Jehněčí kotlety |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 ks | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí kotlety, Pepř bílý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené jehněčí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme. Na pánvi rozpálíme máslo a kotlety na něm opečeme po obou stranách dozlatova. Poté je vyjmeme, do výpeku dáme brambory s cibulí a opečeme je, osolíme a opepříme. |
2 | Do zapékací mísy vložíme polovinu brambor s cibulí. Kotlety potřeme česnekem a rozložíme je na brambory. Přidáme tymián, bobkové listy, petrželku a zakryjeme druhou vrstvou brambor s cibulí. |
3 | Směs zalijeme 1/2 litrem bujónu, přikryjeme poklicí a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |