Jarní pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7368 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Jogurt bílý |
10 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 125,9mg |
Draslík | 259,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 170,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. |
2 | Jogurt rozmícháme s tvarohem a přidáme do něj vejce, cibuli a ředkvičky. Promícháme a osolíme. |
3 | Necháme chvíli odležet v chladu a podáváme namazané na pečivo. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.