Recept

Paštika z králičího nebo zaječího předku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 7370
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 ks Králičí maso
1 špetka Paštikové koření
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 ks Zelenina kořenová
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
5% Sacharidy 19 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 248 mg
47% Bílkoviny 26 g

Paštika z králičího nebo zaječího předku postup přípravy receptu:

1

Zaječí nebo králičí předek dobře omyjeme. Vložíme do vařící vody spolu s kořenovou zeleninou a solí. Vaříme doměkka. Maso vykostíme a s polovinou slaniny, cibulí a v mléce namočenou houskou /vymačkanou/ jemně umeleme. Přidáme vejce, sůl, koření

2

a našleháme.

3

Na závěr přimícháme na malé kousky nakrájený zbytek slaniny. Formu

4

vymažeme, naplníme paštikou a zakryté vaříme v troubě ve vodní lázni asi 90 minut.

5

Necháme vychladnout a nakrájíme.

Poznámka

Vodní lázeň: formu s paštikou dáme do větší nádoby s vodou a zahříváme. Průběžně vodu doléváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept