Kedlubnová polévka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnová polévka s rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7374 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Kedlubna |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
1 ks | Pórek |
5 ks | Rajčata |
1 ks | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 73,4mg |
Draslík | 577,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Polévkové koření, Pórek, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnová polévka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme máslo, kedlubny na něm zpěníme, zalijeme 1 litrem vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. |
2 | Rajčata a pórek nakrájíme na kolečka a pidáme do polévky. Osolíme, okořeníme polévkovým kořením a vaříme ještě dalších 20 minut. |
3 | Polévku stáhneme z ploténky, zašleháme do ní vejce a podáváme s pečivem posypanou strouhaným sýrem. |