Syrová zelenina s omáčkou tarator - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrová zelenina s omáčkou tarator
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7377 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
5 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chléb konzumní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl obecný |
6 ks | Mrkev kořen |
85 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Paprika červená |
255 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 797,4mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Fenykl obecný, Ořechy vlašské, Paprika červená, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrová zelenina s omáčkou tarator postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme všechnu zeleninu. |
2 | Na velkou plochou mísu rozložíme listy špenátu. Pokud jsou velké, natrháme je. |
3 | Rozebereme čekanku na jednotlivé lístky, fenykl nakrájíme na plátky, řapíky celeru na kousky a mrkev a papriku na proužky. |
4 | Vše dáme na listy špenátu a pokapeme salátovou zálivkou. |
5 | Na omáčku tarator necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu vymačkáme. |
6 | V mixéru rozmixujeme česnek, ořechy, chléb a sůl. Přidáváme kuřecí vývar a citronovou šťávu. Omáčka musí být jako majonéza hladká a hustá. |
7 | Nalijeme omáčku do misek, a namáčíme do ní jednotlivé kousky zeleniny. |