Recept

Syrová zelenina s omáčkou tarator

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7377
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Čekanka
5 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Chléb konzumní
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Fenykl obecný
6 ks Mrkev kořen
85 g Ořechy vlašské
2 ks Paprika červená
255 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 700kJ
26% Sacharidy 93 g
713% Tuky 535 g
12% Sodík 245 mg
35% Bílkoviny 20 g

Syrová zelenina s omáčkou tarator postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme všechnu zeleninu.

2

Na velkou plochou mísu rozložíme listy špenátu. Pokud jsou velké, natrháme je.

3

Rozebereme čekanku na jednotlivé lístky, fenykl nakrájíme na plátky, řapíky celeru na kousky a mrkev a papriku na proužky.

4

Vše dáme na listy špenátu a pokapeme salátovou zálivkou.

5

Na omáčku tarator necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu vymačkáme.

6

V mixéru rozmixujeme česnek, ořechy, chléb a sůl. Přidáváme kuřecí vývar a citronovou šťávu. Omáčka musí být jako majonéza hladká a hustá.

7

Nalijeme omáčku do misek, a namáčíme do ní jednotlivé kousky zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept