Jednoduchý recept

Ústřice se šampaňským a smetanou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7379
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
115 g Špenát listový čerstvý
12 ks Ústřice
3 polévková lžíce Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 315kJ
5% Sacharidy 17 g
18% Tuky 14 g
17% Sodík 341 mg
52% Bílkoviny 29 g

Ústřice se šampaňským a smetanou postup přípravy receptu:

1

Na silnější kus látky položíme naplocho ústřici.

2

Obalíme si ruku látkou a do ústřice vsuneme mezi obě poloviny skořápky nůž. Opatrně, abychom se nepořezali, postupujeme s nožem po obvodu, až se skořápka otevře.

3

Vyjmeme lžičkou ústřici a šťávu přelijeme do hrnce.

4

Polovinu z 12 skořápek očistíme, zbavíme svalstva a necháme oschnout. Vložíme do zapékací mísy vyložené alobalem, aby se nepřeklápěly.

5

Přivedeme k varu šťávu z ústřic a vložíme do ní na 60 sekund ústřice, aby ztuhly a poté odstavíme.

6

Přilijeme šampaňské a 2 minuty vaříme, dokud se část nevypaří.

7

Odstavíme hrnec a přimícháme máslo, smetanu a opepříme.

8

Rozpálíme na vysokou teplotu gril.

9

Povaříme 3 minuty v hrnci špenát, aby povadl. Vymačkáme z něj vodu a rozdělíme do skořápek.

10

Navrch položíme ústřici, zalijeme trochou omáčky a minutu grilujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept