Ústřice se šampaňským a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice se šampaňským a smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7379 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
115 g | Špenát listový čerstvý |
12 ks | Ústřice |
3 polévková lžíce | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 160,3mg |
Draslík | 665,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 88,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice se šampaňským a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na silnější kus látky položíme naplocho ústřici. |
2 | Obalíme si ruku látkou a do ústřice vsuneme mezi obě poloviny skořápky nůž. Opatrně, abychom se nepořezali, postupujeme s nožem po obvodu, až se skořápka otevře. |
3 | Vyjmeme lžičkou ústřici a šťávu přelijeme do hrnce. |
4 | Polovinu z 12 skořápek očistíme, zbavíme svalstva a necháme oschnout. Vložíme do zapékací mísy vyložené alobalem, aby se nepřeklápěly. |
5 | Přivedeme k varu šťávu z ústřic a vložíme do ní na 60 sekund ústřice, aby ztuhly a poté odstavíme. |
6 | Přilijeme šampaňské a 2 minuty vaříme, dokud se část nevypaří. |
7 | Odstavíme hrnec a přimícháme máslo, smetanu a opepříme. |
8 | Rozpálíme na vysokou teplotu gril. |
9 | Povaříme 3 minuty v hrnci špenát, aby povadl. Vymačkáme z něj vodu a rozdělíme do skořápek. |
10 | Navrch položíme ústřici, zalijeme trochou omáčky a minutu grilujeme. |