Hovězí vývar s krupicí a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s krupicí a vejcem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 738 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
1 dl | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 200,9mg |
Vláknina | 981,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s krupicí a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kapání ze směsi rozmíchaných vajec s mlékem a za stálého míchání postupně přidáváme prosátou hrubou mouku. Vytvoříme si hustší těsto, ochutíme solí a přes děrovaný cedník nebo přes htubé struhadlo je kapeme do vroucího hovězího vývaru. Občas během varu kapání promícháme a vývar osolíme. |
2 | Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |
Polévka uvařená dle tohoto receptu neodpovídá názvu. Není to vývar s krupicí a vejcem, ale hovězí vývar s kapáním. Pokud někdo chce, aby zůstal vývar čirý, tak uvaří kapání zvlášť, propláchne a procedí. Na výrobu kapání používám tzv. haluškovač, je to ten cedník s velkými otvory :-). Oproti receptu jsem musela přidat více než jednou tolik mouky, těstíčko má být husté, jinak se kapání rozvaří. Ale musela jsem pak zase přidat vývar,takže to bylo více porcí než jsem původně chtěla. Vývar jsem měla z hovězích kostí a z nich jsem ještě obrala kousky masa. Takže palec nahoru nemůžu dát, zdůvodnění výše.