Recept

Hovězí vývar s krupicí a vejcem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Hovězí vývar s krupicí a vejcem 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 738
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
1 dl Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hrubá
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 651kJ
5% Sacharidy 18 g
5% Tuky 4 g
38% Sodík 759 mg
21% Bílkoviny 12 g
Hovězí vývar s krupicí a vejcem
  • Hovězí vývar s krupicí a vejcem
  • 1
  • Hovězí vývar s krupicí a vejcem
  • 2
  • Vložit obrázek

Hovězí vývar s krupicí a vejcem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kapání ze směsi rozmíchaných vajec s mlékem a za stálého míchání postupně přidáváme prosátou hrubou mouku. Vytvoříme si hustší těsto, ochutíme solí a přes děrovaný cedník nebo přes htubé struhadlo je kapeme do vroucího hovězího vývaru. Občas během varu kapání promícháme a vývar osolíme.

2

Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Hovězí vývar s krupicí a vejcem
Polévka uvařená dle tohoto receptu neodpovídá názvu. Není to vývar s krupicí a vejcem, ale hovězí vývar s kapáním. Pokud někdo chce, aby zůstal vývar čirý, tak uvaří kapání zvlášť, propláchne a procedí. Na výrobu kapání používám tzv. haluškovač, je to ten cedník s velkými otvory :-). Oproti receptu jsem musela přidat více než jednou tolik mouky, těstíčko má být husté, jinak se kapání rozvaří. Ale musela jsem pak zase přidat vývar,takže to bylo více porcí než jsem původně chtěla. Vývar jsem měla z hovězích kostí a z nich jsem ještě obrala kousky masa. Takže palec nahoru nemůžu dát, zdůvodnění výše.sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept