Jemné svatojakubské mušle s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné svatojakubské mušle s rajčaty
Jemné svatojakubské mušle s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7380 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Mušle svatojakubské |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
20 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 562,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 552,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Cukr krupice, Olej sezamový, Rajčata, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné svatojakubské mušle s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek najemno nasekáme. U rajčat nařízneme slupku, spaříme je vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek a rajčata a za stálého míchání 2-3min orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a mírně osladíme. |
3 | Mušle bez lastur omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Společně se žampiony je přidáme k zelenině, mícháme a opékáme cca 1min. Ochutíme sherry, sójovou omáčkou a krátce povaříme. Znovu dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s citronem nakrájeným na plátky. |