Jednoduchý recept

Jemné svatojakubské mušle s rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7380
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
500 g Mušle svatojakubské
5 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
20 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
100 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 079kJ
6% Sacharidy 22 g
19% Tuky 15 g
37% Sodík 732 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jemné svatojakubské mušle s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek najemno nasekáme. U rajčat nařízneme slupku, spaříme je vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Ve woku rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek a rajčata a za stálého míchání 2-3min orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a mírně osladíme.

3

Mušle bez lastur omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Společně se žampiony je přidáme k zelenině, mícháme a opékáme cca 1min. Ochutíme sherry, sójovou omáčkou a krátce povaříme. Znovu dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s citronem nakrájeným na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept