Hřebenatky s cuketou a jablečným sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky s cuketou a jablečným sirupem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7381 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cuketa |
85 ml | Džus jablečný |
8 ks | Hřebenatka |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 643,3mg |
Vláknina | 951,5mg |
Vitamín A | 125,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Džus jablečný, Hřebenatka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky s cuketou a jablečným sirupem postup přípravy receptu:
1 | Hřebenatky a nakrájenou cuketu potřeme zlehka olejem a okořeníme. |
2 | Na rozpálené pánvi smažíme nakrájenou cuketu z jedné strany 2 minuty. |
3 | Poté obrátíme a do pánve dáme i hřebenatky. |
4 | Minutu smažíme, obrátíme a smažíme, dokud hřebenatky nezezlátnou a cuketa nezhnědne. |
5 | Vyndáme z pánve hřebenatky i cuketu a udržujeme teplé. |
6 | Nalijeme do pánve jablečnou šťávu, přidáme máslo a vaříme, dokud nevznikne hmota připomínající sirup. |
7 | Omáčkou zalijeme hřebenatky a cuketu a ozdobíme petrželkou. |