Jednoduchý recept

Hřebenatky s cuketou a jablečným sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7381
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cuketa
85 ml Džus jablečný
8 ks Hřebenatka
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 17 g
32% Sodík 650 mg
49% Bílkoviny 27 g

Hřebenatky s cuketou a jablečným sirupem postup přípravy receptu:

1

Hřebenatky a nakrájenou cuketu potřeme zlehka olejem a okořeníme.

2

Na rozpálené pánvi smažíme nakrájenou cuketu z jedné strany 2 minuty.

3

Poté obrátíme a do pánve dáme i hřebenatky.

4

Minutu smažíme, obrátíme a smažíme, dokud hřebenatky nezezlátnou a cuketa nezhnědne.

5

Vyndáme z pánve hřebenatky i cuketu a udržujeme teplé.

6

Nalijeme do pánve jablečnou šťávu, přidáme máslo a vaříme, dokud nevznikne hmota připomínající sirup.

7

Omáčkou zalijeme hřebenatky a cuketu a ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept