Bruschetta s keříkovými rajčaty a kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s keříkovými rajčaty a kozím sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7383 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Chléb konzumní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
450 g | Rajčata Cherry |
100 g | Sýr kozí |
4 polévková lžíce | Tapenáda se zelenými olivami |
4 ks | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 493,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sýr kozí, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Rajčata Cherry, Tapenáda se zelenými olivami mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s keříkovými rajčaty a kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na 225 stupňů předehřejeme troubu. Na plech vložíme rajčata na stonku a olejem potřeme. |
2 | Rozdělíme na ně česnek a snítky tymiánu. 15 minut pečeme, dokud nezměknou. Rozdělíme na 4 porce. |
3 | Gril rozehřejeme, po obou stranách opečeme chléb dozlatova. Potřeme každý krajíček lžící tapenády, položíme na něj několik kousků kozího sýra a rajčata na stonku. |
4 | Potřeme vypečenou šťávou a posypeme listy bazalky. |