Jednoduchý recept

Garnáti se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7384
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
485 g Garnát obecný
100 ml Olej olivový
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
150 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
3% Sacharidy 11 g
38% Tuky 28 g
49% Sodík 971 mg
63% Bílkoviny 36 g

Garnáti se špenátem postup přípravy receptu:

1

2 lžíce olivového oleje rozpálíme v hrnci a nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova.

2

Přidáme nakrájenou kapii na kostičky, česnek a rajčata a 7 minut smažíme.

3

Přidáme špenát, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a okořeníme.

4

10 minut vaříme pod pokličkou, dokud špenát nezměkne.

5

Odstavíme hrnec, zamícháme zeleninu a udržujeme teplou.

6

Do větší pánve nalijeme zbytek oleje a smažíme 3 minuty garnáty.

7

Garnáty - krevety přimícháme do špenátu a přesypeme do servírovací mísy ozdobené plátky citronu.

8

Ihned podáváme.

Poznámka

citron nakrájíme na plátky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept