Moules mernier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moules mernier
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7387 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kg | Škeble čerstvé |
1 špetka | Sůl |
145 ml | Víno bílé |
145 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 173,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Škeble čerstvé, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moules mernier postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou tekoucí vodou okartáčujeme škeble. Odstraníme vlas a vyhodíme otevřené a poškozené kusy. |
2 | Do velkého hrnce se silným dnem dáme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, vodu, víno a vývar. 10 minut vaříme, dokud cibule a mrkev nezměkne. |
3 | Přidáme škeble, zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme, dokud se škeble neotevřou. Hrcem v průběhu vaření zatřeseme. |
4 | Slijeme do mísy škeble a vývar nalijeme do hrnce zpět. Zavřené škeble vyhodíme. |
5 | Přivedeme k varu vývar a vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. |
6 | Odstavíme, vmícháme smetanu a osolíme a opepříme. |
7 | Škeble rozdělíme do 4 misek, přelijeme omáčkou a posypeme petrželí. |