Jednoduchý recept

Moules mernier

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7387
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
3 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kg Škeble čerstvé
1 špetka Sůl
145 ml Víno bílé
145 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 014kJ
8% Sacharidy 27 g
347% Tuky 260 g
17% Sodík 349 mg
117% Bílkoviny 66 g

Moules mernier postup přípravy receptu:

1

Pod studenou tekoucí vodou okartáčujeme škeble. Odstraníme vlas a vyhodíme otevřené a poškozené kusy.

2

Do velkého hrnce se silným dnem dáme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, vodu, víno a vývar. 10 minut vaříme, dokud cibule a mrkev nezměkne.

3

Přidáme škeble, zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme, dokud se škeble neotevřou. Hrcem v průběhu vaření zatřeseme.

4

Slijeme do mísy škeble a vývar nalijeme do hrnce zpět. Zavřené škeble vyhodíme.

5

Přivedeme k varu vývar a vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.

6

Odstavíme, vmícháme smetanu a osolíme a opepříme.

7

Škeble rozdělíme do 4 misek, přelijeme omáčkou a posypeme petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept