Jednoduchý recept

Škeble s pernodem a smetanou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7388
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
90 g Máslo čerstvé
190 ml Mléko polotučné
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pernod
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kg Škeble čerstvé
190 ml Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
8 plátek Veka
190 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 924 kcal
Kilojoule 3 864kJ
11% Sacharidy 39 g
56% Tuky 42 g
16% Sodík 313 mg
129% Bílkoviny 73 g

Škeble s pernodem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce vložíme očištěné škeble, víno, petržel a bouquet garni. Pod pokličkou vaříme 5 minut, dokud se škeble neotevřou. Vyhodíme neotevřené škeble.

2

Vzniklý vývar procedíme přes jemné sítko. Odstraníme svrchní skořápku škeblí a udržujeme teplé.

3

Rozpustíme v hrnci máslo, nakrájenou cibuli a česnek a smažíme dokud nezezlátnou a nezměknou. Přilijeme vývar ze škeblí, vroucí vodu a mléko a zvolna 5 minut vaříme.

4

Žloutky rozšleháme se smetanou a pernodem nebo citronovou šťávou.

5

Přidáme trochu horké omáčky, nalijeme do hrnce a zahříváme za stálého míchání. Opepříme.

6

Rozdělíme škeble do 4 talířů, přelijeme omáčkou a petrželí posypeme.

7

Na oleji osmahneme veku po obou stranách dozlatova.

8

Podáváme ke škeblím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept