Krůtí maso ala zvěřina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso ala zvěřina
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7390 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
6 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
600 g | Krůtí maso |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej stolní |
25 g | Paprika červená |
6 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
3000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 97,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej stolní, Paprika červená, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso ala zvěřina postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu, nadrobno nasekanou cibuli, pepř, jalovec a nové koření. Takto naložené maso necháme v lednici 24 hodin. |
2 | V kastrolu na oleji orestujeme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme papriku, kterou zpěníme a poté přidáme uležené maso. Dobře orestujeme, přidáme utřený česnek, lák z naloženého masa včetně zeleniny a koření a vše dusíme doměkka. |
3 | Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vydusíme, přidáme mouku, orestujeme, zalijeme za stálého míchání vývarem a necháme povařit. |
4 | Provařenou omáčku ještě dochutíme majoránkou a špetkou tymiánu. Nakonec ji přecedíme a vložíme do ní zpět maso. |
Poznámka
Podáváme s pečivem nebo s knedlíkem.