Jednoduchý recept

Krůtí maso ala zvěřina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7390
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
6 stroužek Česnek
4 ks Cibule
600 g Krůtí maso
1 kávová lžička Majoránka
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
50 ml Olej stolní
25 g Paprika červená
6 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
3000 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,449 kcal
Kilojoule 6 063kJ
19% Sacharidy 67 g
48% Tuky 36 g
139% Sodík 3 g
93% Bílkoviny 52 g

Krůtí maso ala zvěřina postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu, nadrobno nasekanou cibuli, pepř, jalovec a nové koření. Takto naložené maso necháme v lednici 24 hodin.

2

V kastrolu na oleji orestujeme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme papriku, kterou zpěníme a poté přidáme uležené maso. Dobře orestujeme, přidáme utřený česnek, lák z naloženého masa včetně zeleniny a koření a vše dusíme doměkka.

3

Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vydusíme, přidáme mouku, orestujeme, zalijeme za stálého míchání vývarem a necháme povařit.

4

Provařenou omáčku ještě dochutíme majoránkou a špetkou tymiánu. Nakonec ji přecedíme a vložíme do ní zpět maso.

Poznámka

Podáváme s pečivem nebo s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept