Jednoduchý recept

Lívance z tykve, brambor a rozmarýnu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7391
Kategorie: Zelenina

Ingredience

225 g Brambory
225 g Brambory sladké (Batáty)
1 stroužek Česnek
100 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
65 g Sýr Parmezán
310 g Tykev
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 413kJ
2% Sacharidy 7 g
7% Tuky 5 g
8% Sodík 152 mg
11% Bílkoviny 6 g

Lívance z tykve, brambor a rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Na 220 stupňů rozehřejeme troubu.

2

Do zapékací mísy dáme nakrájenou tykev, brambory, sladké brambory, olej, sůl a polovinu rozmarýnu.

3

Zamícháme a 20 minut pečeme do změknutí.

4

Formu na 12 lívanců vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem).

5

Smícháme v misce vejce, mléko, smetanu, sýr, česnek, sůl, zbytek rozmarýnu a směs z brambor, tykve a sladkých brambor.

6

Nalijeme do formy na lívance a při 180 stupních pečeme 35 minut.

Poznámka

Použijeme asi lžičku čerstvých rozmarýnových jehliček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept