Jednoduchý recept

Zeleninová sekaná

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zeleninová sekaná 5 1
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7392

Ingredience

2 ks Brambory
100 g Brokolice
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
300 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rohlíky bílé
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
400 g Zelenina kořenová
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 370kJ
12% Sacharidy 44 g
13% Tuky 9 g
18% Sodík 360 mg
31% Bílkoviny 17 g

Zeleninová sekaná postup přípravy receptu:

1

V mléce rozmočíme na kostičky nakrájené rohlíky a mezitím si uvaříme kořenovou zeleninu, brambory a brokolici. Vařenou zeleninu nastrouháme nahrubo, brokolici a cibuli nasekáme najemno. Dáme do mísy, přidáme rozmočené rohlíky, 2 vejce, sůl, koření a prolisovaný česnek, mouku a strouhanku tak, aby hmota zhoustla.

2

Zbylá dvě vejce uvaříme natvrdo.

3

Hmotu upravíme mokrýma rukama v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáčku na bochánek, do kterého jsme vložili oloupaná vejce.

4

Sekanou pečeme přiklopenou v předehřáté troubě asi hodinu až hodinu a půl a stále mírně podléváme vodou.

Poznámka

Podáváme s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept