Jednoduchý recept

Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm )

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7394

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
1 ks Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
1 ks Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Sůl
3 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 600kJ
4% Sacharidy 15 g
71% Tuky 53 g
3279% Sodík 66 g
43% Bílkoviny 24 g

Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm ) postup přípravy receptu:

1

Uzené maso rozkrájíme na menší kostky a umeleme je.

2

Do pěny ušleháme vejce, přilijeme mléko, přisypeme strouhanou housku, přidáme namleté maso, nasekanou petrželovou nať nebo bylinky, okořeníme, dle potřeby osolíme a řádně promícháme. Směs necháme půl hodiny odstát, aby houska nabobtnala.

3

Do vymaštěného pekáče vložíme odstátou nádivku a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 1/2 až 3/4 hodiny.

Poznámka

Uzené maso předvařené a bez kosti. Obměna : Namísto uzeného masa použijeme půl vařené slepice s kouskem slaniny pro chuť, nebo vařený vepřový kořínek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept