Jednoduchý recept

Karbanátky z vařeného uzeného masa II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7397

Ingredience

0,1 l Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
150 ml Olej rostlinný
1 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
1% Sacharidy 5 g
40% Tuky 30 g
50% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Karbanátky z vařeného uzeného masa II postup přípravy receptu:

1

Vařené uzené maso nakrájíme na menší kostky a umeleme.

2

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, řádně rozmícháme a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme namleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme žloutky a směs řádně promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanou housku.

3

Prkénko posypeme strouhanou houskou a utvoříme na něm 8 menších karbanátků, omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme. Smažíme je krátce, neboť jsou všechny přísady již předvařené.

4

Usmažené karbanátky skládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

Poznámka

Jako přílohy podáváme dušený špenát, brambory anebo saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept