Karbanátky z vařeného uzeného masa II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z vařeného uzeného masa II
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
150 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 43,7mg |
Vláknina | 266,7mg |
Vitamín A | 141,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z vařeného uzeného masa II postup přípravy receptu:
1 | Vařené uzené maso nakrájíme na menší kostky a umeleme. |
2 | Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, řádně rozmícháme a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme namleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme žloutky a směs řádně promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanou housku. |
3 | Prkénko posypeme strouhanou houskou a utvoříme na něm 8 menších karbanátků, omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme. Smažíme je krátce, neboť jsou všechny přísady již předvařené. |
4 | Usmažené karbanátky skládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme dušený špenát, brambory anebo saláty.