Smaženky z vařeného uzeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky z vařeného uzeného masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7398 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 197,0mg |
Draslík | 76,3mg |
Vláknina | 530,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženky z vařeného uzeného masa postup přípravy receptu:
1 | Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme namleté maso, strouhanou housku, nasekanou petrželovou nať nebo bylinky a osolíme. Směs řádně promícháme a necháme chvilku odstát, aby strouhaná houska nabobtnala. |
2 | Následně směs klademe lžící do vymaštěného lívanečníku a smaženky upečeme. |
3 | Jako přílohy podáváme špenát, brambory anebo saláty. |
Poznámka
Pokud chceme bylinky, použijeme jarní a to kopřivu a kerblík.