Omeleta ze zbytků vařeného uzeného masa ( pro 1 osobu ) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta ze zbytků vařeného uzeného masa ( pro 1 osobu )
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7400 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 562,7mg |
Draslík | 949,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta ze zbytků vařeného uzeného masa ( pro 1 osobu ) postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme drobně rozkrájené maso i nakrájené brambory a osmahneme. Směs osolíme, dle chuti opepříme a horkou zalijeme rozkvedlanými vejci. |
2 | Omeletu upečeme, z pánve sesuneme na talíř, v půli přeložíme opečenou stranou navrch a ozdobíme plátky rajčete. |
3 | Jako přílohu podáváme chléb. |
Poznámka
Vejce můžeme nastavit trochou vody. Omeleta tak zůstane vláčná a při přehnutí se nepřelomí.