Vařené hovězí maso se zeleninovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso se zeleninovým protlakem
Vařené hovězí maso se zeleninovým protlakem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7403 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
0,5 kg | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso přední, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso se zeleninovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso vaříme v osolené vodě asi 1 1/2 hodiny. |
2 | Přidáme očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky a vaříme ještě 1/2 hodiny. |
3 | Maso vyjmeme a zeleninu s bramborami umeleme na kaši. Přidáme máslo a pepř. Pokud je kaše příliš hustá, zředíme ji trochou mléka. |
4 | Maso nakrájíme na plátky, položíme na kaši a podáváme. |