Jednoduchý recept

Skopová pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7405

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kg Skopová plec
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 865kJ
1% Sacharidy 2 g
54% Tuky 40 g
3230% Sodík 65 g
31% Bílkoviny 17 g

Skopová pečeně postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme loje, omyjeme, odblaníme a potřeme česnekem utřeným se solí.

2

Sádlo rozehřejeme v pekáči a maso opečeme po všech stranách. K takto opečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osmahneme, maso podlijeme vývarem a pečeme až 1.5 hodiny (z počátku raději dusíme pod pokličkou). Ze šťávy vypečený lůj sbíráme.

3

Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej, uložíme na teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme, mírně povaříme a přecedíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

4

Jako přílohy podáváme brambory vařené, dušené, opékané a dušené červené zelí s jablky.

Poznámka

Na pečeni můžeme použít skopovou plec nebo kýtu. Maso však před úpravou vykostíme a ovážeme motouzem. Drží tak dobře tvar a lépe se porcuje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept