Jednoduchý recept

Skopová kýta na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7407
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Divoké koření celé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
750 g Skopová kýta
50 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
0,5 l Zakysaná smetana
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 798kJ
2% Sacharidy 8 g
76% Tuky 57 g
4855% Sodík 97 g
53% Bílkoviny 30 g

Skopová kýta na smetaně postup přípravy receptu:

1

Z masa odstraníme loj, omyjeme, protáhneme slaninou a osolíme. Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, rozkrájenou zeleninu, cibuli, krátce osmahneme. Následně na tomto základě opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě. Zpočátku necháme maso přikryté, později bez poklice.

2

Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a uložíme na teple.

3

V hrnku rozkvedláme mouku se smetanou, přilijeme k ní šťávu z masa a za stálého míchání omáčku povaříme. Hotovou omáčku můžeme rozmixovat anebo prolisovat.

4

Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, vídeňské anebo noky.

Poznámka

Divoké koření se skládá z nového koření, pepře a kousku bobkového listu. Maso ze staršího kusu můžeme před úpravou marinovat 1 až 2 dny v nálevu z octa zředěného vodou, cibule a koření. Marinádu následně spotřebujeme na podlévání masa při pečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept