Skopová kýta na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta na smetaně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7407 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Divoké koření celé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
750 g | Skopová kýta |
50 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
0,5 l | Zakysaná smetana |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 258,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Skopová kýta, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Z masa odstraníme loj, omyjeme, protáhneme slaninou a osolíme. Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, rozkrájenou zeleninu, cibuli, krátce osmahneme. Následně na tomto základě opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě. Zpočátku necháme maso přikryté, později bez poklice. |
2 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a uložíme na teple. |
3 | V hrnku rozkvedláme mouku se smetanou, přilijeme k ní šťávu z masa a za stálého míchání omáčku povaříme. Hotovou omáčku můžeme rozmixovat anebo prolisovat. |
4 | Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, vídeňské anebo noky. |
Poznámka
Divoké koření se skládá z nového koření, pepře a kousku bobkového listu. Maso ze staršího kusu můžeme před úpravou marinovat 1 až 2 dny v nálevu z octa zředěného vodou, cibule a koření. Marinádu následně spotřebujeme na podlévání masa při pečení.