Skopový hřbet s rajčaty a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový hřbet s rajčaty a hříbky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Rajčata |
750 g | Skopový hřbet |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 408,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový hřbet s rajčaty a hříbky postup přípravy receptu:
1 | Hřbet očistíme, odblaníme, osolíme, dáme do pekáče na část másla a necháme péct do polo měkka. Následně k masu přidáme omytá rajčata a oloupanou cibuli. Obojí nakrájené na plátky. Vše necháme dusit do měkka. |
2 | Očištěné nakrájené hříbky podusíme na zbytku másla. |
3 | Šťávu z masa zaprášíme moukou, mírně povaříme a naporcované maso poléváme. Maso ozdobíme dušenými hříbky. |
4 | Jako příloha je vhodná vařená rýže. |