Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7410

Ingredience

Nádivka
0,5 ks Cibule
1 ks Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Petržel - nať
1 ks Sůl
250 g Telecí plec
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový bok uzený
1 ks Žemle tuková
Skopová roláda
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
750 g Skopová plec
1 ks Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 276kJ
4% Sacharidy 14 g
53% Tuky 40 g
6474% Sodík 129 g
54% Bílkoviny 31 g

Skopová roláda postup přípravy receptu:

1

Maso spolu s bůčkem nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Přimeleme namočenou a vymačkanou žemli, přidáme jemně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli s nasekanou petrželovou natí. Přimícháme rozšlehané vejce, směs osolíme, okořeníme a řádně rozmícháme.

2

Skopové plecko omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrojíme na plát. Po obou stranách osolíme, potřeme připravenou nádivkou, pevně sbalíme a ovážeme motouzem.

3

V pekáči rozehřejeme máslo, roládu vložíme do pekáče. Z počátku pečeme bez podlévání, poté ji podlijeme a při pečení roládu poléváme vypečenou šťávou. Pečeme zhruba hodinu.

4

Jako přílohy podáváme opečené brambory nebo dušenou zeleninu.

Poznámka

Namísto telecího masa použijeme maso vepřové libové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept