Skopová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová roláda
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nádivka | |
---|---|
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Sůl |
250 g | Telecí plec |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový bok uzený |
1 ks | Žemle tuková |
Skopová roláda | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
750 g | Skopová plec |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 895,6mg |
---|---|
Cholesterol | 105,2mg |
Draslík | 244,7mg |
Vláknina | 318,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Telecí plec, Vepřový bok uzený, Žemle tuková, Máslo čerstvé, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová roláda postup přípravy receptu:
1 | Maso spolu s bůčkem nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Přimeleme namočenou a vymačkanou žemli, přidáme jemně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli s nasekanou petrželovou natí. Přimícháme rozšlehané vejce, směs osolíme, okořeníme a řádně rozmícháme. |
2 | Skopové plecko omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrojíme na plát. Po obou stranách osolíme, potřeme připravenou nádivkou, pevně sbalíme a ovážeme motouzem. |
3 | V pekáči rozehřejeme máslo, roládu vložíme do pekáče. Z počátku pečeme bez podlévání, poté ji podlijeme a při pečení roládu poléváme vypečenou šťávou. Pečeme zhruba hodinu. |
4 | Jako přílohy podáváme opečené brambory nebo dušenou zeleninu. |
Poznámka
Namísto telecího masa použijeme maso vepřové libové.