Jednoduchý recept

Pomazánka z pečeného lilku a česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7411
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka Tahini
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 406kJ
3% Sacharidy 13 g
10% Tuky 7 g
6% Sodík 123 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pomazánka z pečeného lilku a česneku postup přípravy receptu:

1

Na 200 stupňů rozehřejeme troubu.

2

Na plech položíme lilek a česnek, pokapeme olivovým olejem a 20 minut pečeme.

3

Vyndáme z trouby, vydlabeme dužinu lilku a s opečeným česnekem dáme do mixéru.

4

Dohladka rozmixujeme, přidáme tahini, citronovou šťávu a olivový olej a mixujeme, aby se směs smíchala.

5

Osolíme a opepříme a s chlebem podáváme.

Poznámka

tahini - pasta ze sezamových semínek

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept