Hovězí carpaccio - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí carpaccio
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7412 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
15 ml | Balsamico ocet |
455 g | Hovězí svíčková |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
115 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 31,9mg |
Draslík | 338,8mg |
Vláknina | 639,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Hovězí svíčková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí carpaccio postup přípravy receptu:
1 | Olejem potřeme kus pergamenového papíru a posypeme špetkou soli a pepře. |
2 | Položíme na něj 4 hovězí plátky, přikryjeme je dalším pergamenovým papírem potřeným olejem a maso naklepeme, aby se velikost zdvojnásobila. |
3 | Provedeme to se všemi plátky. |
4 | Před podáváním necháme plátky odležet v lednici. |
5 | Doprostřed talíře položíme lístky rokety, kolem vyrovnáme hovězí plátky a pokapeme octem balsamico a olivovým olejem. |
6 | Podáváme se sýrem pecorino a s pepřem. |
Poznámka
sýr pecorino nastrouhaný - tvrdý sýr z ovčího mléka