Grilovaná zelenina s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná zelenina s pestem
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7413 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1,5 hrnek | Bazalka |
1 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Lilek |
80 ml | Olej olivový |
0,5 hrnek | Oříšky piniové |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
33,8 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,8mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Lilek, Oříšky piniové, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná zelenina s pestem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme zeleninu na grilování. |
2 | Vymažeme a rozehřejeme grilovací pánev, zeleninu pomažeme olivovým olejem a dozlatova grilujeme, dokud zelenina nezměkne. |
3 | Podáváme s pestem - rozmixujeme bazalku, piniové oříšky, česnek a sýr. |
4 | Za stálého mixování přiléváme olej, dokud se směs nespojí. |
5 | Osolíme a opepříme. |
6 | Směs potřeme navrchu olivovým olejem, aby bazalka nezhnědla a dáme do lednice. |
Poznámka
sýr pecorino - tvrdý sýr z ovčího mléka