Maďarské roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské roštěnky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 74,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarské roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle po obou stranách prudce opečeme. Vyjmeme je a na témže sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme houby, papriku, lehce osmahneme, vložíme nakrájená rajčata (nebo lžíci rajčatového protlaku) a přilijeme vývar. Přidáme roštěnky a dusíme téměř doměkka. |
3 | Nakonec do pokrmu vložíme podélně nakrájené syrové brambory, podle chuti osolíme a vše dodusíme. |