Recept

Roštěnky podle Esterházyho

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7417

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
50 g Kapary sterilované
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 025kJ
13% Sacharidy 47 g
180% Tuky 135 g
37% Sodík 748 mg
63% Bílkoviny 35 g

Roštěnky podle Esterházyho postup přípravy receptu:

1

Roštěnky na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Po obou stranách je opečeme na rozpáleném sádle a vložíme do kastrolu.

2

Na zbylém tuku podusíme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přidáme pepř a papriku a vše přidáme k roštěnkám. Společně dusíme doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme, dáme do ohnivzdorného kastrolu, přidáme nakrájenou a podušenou zeleninu, kapary, plátky citronu a šťávu z roštěnek, povařenou s kyselou smetanou. Krátce zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept