Dušené hovězí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí řízky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7420 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 plátek | Hovězí kýta |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 126,8mg |
Vláknina | 223,2mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Dušené hovězí řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a odblaněné plátky masa osolíme, naklepeme a při naklepávání je sypeme strouhankou, kterou do nich po obou stranách zaklepeme. |
2 | Připravené řízky obalujeme v rozšlehaných osolených vejcích a klademe je do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách. |
3 | Olej částečně slijeme, řízky podlijeme vývarem a pod pokličkou je dusíme doměkka. |
Poznámka
Použijeme hovězí kýtu.