Boloňské řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boloňské řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 458,8mg |
Vláknina | 31,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Boloňské řízky postup přípravy receptu:
1 | Řízky z omyté telecí kýty naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a opečeme je po obou stranách na másle. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní řízky, poklademe je plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Zbylé máslo na pánvi zředíme trochou vývaru a řízky pokropíme. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví. |