Ostrá kachní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá kachní polévka
Ostrá kachní polévka
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7428 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
3 ks | Chilli paprička |
100 g | Hlíva ústřičná |
400 g | Kachní stehna |
500 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
3 ks | Šalotka |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 792,8mg |
Vláknina | 490,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Kachní stehna, Mléko kokosové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá kachní polévka postup přípravy receptu:
1 | Kachní stehna nejprve zbavíme kůže, vykostíme je a maso nakrájíme nadrobno. Ve woku rozpálíme olej a maso postupně zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké. |
2 | Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka, propláchneme je a nakrájíme na nudličky. Smícháme s česnekem nakrájeným na plátky, cibulí nakrájenou na kolečka a rybí omáčkou. Směs opékáme ve woku na zbylém tuku za stálého míchání cca 3-4min. |
3 | Hlívu očistíme, nakrájíme najemno a přimícháme ke směsi v pánvi. Přilijeme chilli omáčku, kokosové mléko a vývar. Přidáme maso a zvolna vaříme 6-7min. |
4 | Bazalku propláchneme, necháme okapat a lístky nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme do polévky a vaříme ještě 2min. |
5 | Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme. |