Polévka jako pestrá zeleninová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka jako pestrá zeleninová směs
Polévka jako pestrá zeleninová směs
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7429 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 ks | Citronová tráva |
2 ks | Cuketa |
1 špetka | Hořčičné semínko |
1 špetka | Kmín římský |
2 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 834,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová tráva, Cuketa, Hořčičné semínko, Kmín římský, Lilek, Olej sezamový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka jako pestrá zeleninová směs postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cukety a lilky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na trojhránky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na hrubší kousky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a zeleninu orestujeme, jednotlivé druhy odděleně. Poté všechnu vložíme zpět do pánve, ochutíme solí, pepřem, hořčičným semínkem a římským kmínem. |
3 | Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Přidáme je k zelenině a zalijeme vývarem. Zvolna 2-3min provaříme. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. |
4 | Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a podáváme. |