Kuře zadělávané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře zadělávané
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1500 g | Kuře |
150 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Muškátový květ |
20 g | Petržel - nať |
25 g | Sůl |
1400 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 135,5mg |
Draslík | 315,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře zadělávané postup přípravy receptu:
1 | Kuřata očistíme, opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a opláchnutou zeleninu. Kuřata vaříme téměř doměkka. |
2 | Uvařená kuřata vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a v kloubech nasekneme. Z 2/3 dávky másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji procezeným kuřecím vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut. |
3 | Během vaření přidáme mletý květ nebo oříšek a ke konci varu přilijeme mléko. Omáčku ještě krátce povaříme, přisolíme a procedíme na rozporcovaná kuřata. |
4 | Kuřata v omáčce krátce podusíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať a zbylé máslo. |